Ministrul Maria Grapini solicită Ministerului Educației mărirea vacanței de vară pentru elevi

Ministrul Maria Grapini solicită Ministerului Educației mărirea vacanței de vară pentru elevi

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, este de acord cu propunerea patronatelor din turism de mărire a vacanţei de vară a elevilor şi susţine că a înaintat, în acest sens, o scrisoare către Ministerul Educaţiei.

 „Eu mergeam spre litoral şi scrisoarea a plecat de la mine de la secretariat către ministrul Educaţiei, în care am solicitat vacanţele, aşa cum le-aţi cerut dumneavoastră. Dar nu mă pot băga totuşi în strategia ministerului Educaţiei, însă am explicat de ce am solicitat acest lucru. Pentru că nu pierde nimeni, şi noi am făcut începerea şcolii la 15 septembrie şi nu cred că se întâmpla ceva. Eu, ca studentă, veneam pe litoral între 1 şi 15 şi era cea mai bună perioadă şi mai ieftină”, a declarat, joi, Maria Grapini.

Maria Grapini a fost prezentă, joi, la Constanţa, la o întâlnire cu hotelieri de pe litoral, desfăşurată la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus a cerut ca anul școlar să se încheie la 1 iunie, măcar pentru elevii din clasele I-VIII, pentru ca familiile cu copii să beneficieze de tarifele reduse de pe litoral din această perioadă.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*