NOUA PROGRAMĂ ȘCOLARĂ. Principalele schimbări pentru elevii din învățământul primar

NOUA PROGRAMĂ ȘCOLARĂ. Principalele schimbări pentru elevii din învățământul primar

Ministerul Educației a publicat planurile cadru finale pentru învățământul primar, în care se regăsesc materiile obligatorii pe care le vor studia elevii în anul școlar 2013-2014. Planurile au fost puse în dezbatere publică în luna februarie și au suferit ulterior o serie de modificări. Față de propunerea inițială a ministerului, limba moderna este introdusă de la clasa pregătitoare, cu câte o oră pe săptămână, iar în clasele a III-a și a IV-a elevii vor face două ore pe săptămână, relatează Hotnews.ro.

Elevii de clasa a doua vor face patru ore de matematică pe săptămână, cu una în plus față de propunerea inițială, din programă dispare disciplina educație tehnologică, însă artele vizuale și abilitățile practice câștigă câte o oră pe săptămână.

Ministerul Educației Naționale introduce disciplina limba moderna de la clasa pregătitoare, cu câte o oră pe săptămână, iar în clasele a III-a și a IV-a elevii vor face două ore pe săptămână. În clasa I vor fi 7 ore pe săptămână de comunicare în limba română (față de 6 prevăzute în planurile propuse spre dezbatere), urmând ca în clasa a IV-a elevii să ajungă la 5 ore pe săptămână la această disciplină (față de 4 propuse). În clasa a II-a elevii vor face 4 ore de matematică li explorarea mediului (față de 3 propuse anterior).

Dispare disciplina educație pentru societate, prevăzută anterior cu câte o oră pe săptămână de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Apare în schimb Educația civicădisciplină care începe să fie predată în clasa a III-a și este prevăzută cu o oră pe săptămână. Religia rămâne fără nicio modificare, cu câte o oră pe săptămână de la clasa pregătitoare până în clasa a IV-a.

Elevii vor face câte două ore de educație fizică pe parcursul întreguluiînvățământ primar, la care se adaugă în clasele a III-a și a IV-a disciplina joc și miscare, cu câte o oră pe săptămână. Începând din clasa pregătitoare și până în clasa a II-a, elevii vor avea două ore de muzică pe săptămână, urmând ca în clasele a III-a și a IV-a elevii să facă o oră pe săptămână. Totodată, în programă se regăsesc și două ore de dezvoltare personală pe săptămână.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*