O nouă Ordonanţă în Educaţie: Educatorii şi învăţătorii trebuie să-şi termine facultatea în următorii şase ani pentru a-şi păstra postul

O nouă Ordonanţă în Educaţie: Educatorii şi învăţătorii trebuie să-şi termine facultatea în următorii şase ani pentru a-şi păstra postul

Educatorii şi învăţătorii din România trebuie să-şi termine facultatea în următorii şase ani pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă în învăţământ, potrivit unei ordonanţe de urgenţă din decembrie 2012. Ordonanţa a apărut în Monitorul Oficial în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei. Aceasta a precizat însă că aceste funcţii nu erau prevăzute în legea învăţământului, iar ordonanţa de urgenţă a corectat acest aspect, potrivit B1.ro.

„În acest moment, avem circa 40 de mii de invăţătoare/învăţători, educatoare/educatori. Aceste funcţiuni didactice nu sunt prevăzute de legea 1. Ca urmare, noi i-am putut salariza pentru că în legea de salarizare erau prinse aceste funcţii. Cei care se află în sistem şi deţin aceste funcţii, cu studiile aferente, până când ies din sistem pe cale naturală sau prin studii, ar fi trebuit să se rfegăsească în legea învăţământului. Ordonanţa vine şi corectează ceea ce îi lipseşte legii învăţământului precizând aceste funcţii”, a declarat Andronescu, potrivit HotNews.ro.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă apărută în Monitorul Oficial în decembrie 2012, în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, toţi educatorii şi învăţătorii din România trebuie să absolve studii de licenţă în următorii şase ani pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă.Educatorii şi învăţătorii din România trebuie să-şi termine facultatea în următorii şase ani pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă în învăţământ, potrivit unei ordonanţe de urgenţă din decembrie 2012. Ordonanţa a apărut în Monitorul Oficial în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei. Aceasta a precizat însă că aceste funcţii nu erau prevăzute în legea învăţământului, iar ordonanţa de urgenţă a corectat acest aspect.

„În acest moment, avem circa 40 de mii de invăţătoare/învăţători, educatoare/educatori. Aceste funcţiuni didactice nu sunt prevăzute de legea 1. Ca urmare, noi i-am putut salariza pentru că în legea de salarizare erau prinse aceste funcţii. Cei care se află în sistem şi deţin aceste funcţii, cu studiile aferente, până când ies din sistem pe cale naturală sau prin studii, ar fi trebuit să se rfegăsească în legea învăţământului. Ordonanţa vine şi corectează ceea ce îi lipseşte legii învăţământului precizând aceste funcţii”, a declarat Andronescu, potrivit HotNews.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă apărută în Monitorul Oficial în decembrie 2012, în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, toţi educatorii şi învăţătorii din România trebuie să absolve studii de licenţă în următorii şase ani pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*