O româncă, printre absolvenții prestigioasei academii militare americane Westpoint

O româncă, printre absolvenții prestigioasei academii militare americane Westpoint

MIHAELA LARISA TUDOR este prima femeie din România care a absolvit prestigioasa academie militară americană Westpoint, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Mediafax.ro scrie că MIHAELA LARISA TUDOR a urmat cursurile Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza şi a fost studentă a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu până în 2009. Într-un interviu acordat atunci cotidianului sibian „Tribuna”, Mihaela Larisa Tudor, care provine dintr-o familie de militari, povesteşte despre procedura de selecţie pentru West Point şi despre sentimentele pe care le-a avut când a aflat că a fost admisă.

„Rezultatele le-am aflat pe data de 30 aprilie anul curent (nr- 2009). Era într-o joi dimineaţa la micul dejun când m-a sunat de la ambasada României din Washington să mă felicite că am fost admisă. Primul sentiment a fost unul de fericire, urmat de foarte multe gânduri despre ceea ce aveam de făcut înainte de plecare, dar şi despre ce va fi acolo. Sentimentul sincer de fericire al familiei mele, dar şi al oamenilor din jurul meu mi-au dat multă încredere că voi face faţă exigenţelor pe timpul celor patru ani de studii în SUA”, spunea Mihaela Tudor.

Mihaela Tudor a absolvit West Point în luna mai a acestui an. În ţară o aşteaptă primirea gradului de sublocotenent şi repartiţia în armata naţională. „Sper ca din octombrie să reuşesc să mă înscriu la un master şi să merg mai departe cu educaţia în domeniul programare”, declara Tudor, într-un din numerele din acest an ale revistei „Viaţa Militară”.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*