Olimpicii români, vedetele Olimpiadei Balcanice de Matematică

Olimpicii români, vedetele Olimpiadei Balcanice de Matematică

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit 6 medalii (patru medalii de aur şi două medalii de argint) şi locul I pe naţiuni, la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada  28 iunie – 2 iulie, în localitatea cipriotă Agros.

Medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), respectivSimona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) şi Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Paul Andrei Muscă şi Ştefan Spătaru, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în clasa a XI-a şi clasa a X-a, au intrat în posesia medaliilor de argint.
La ediţia din acest an au luat parte peste 120 concurenţi din 16 ţări (10 în concurs şi 6 cu statut de invitat).
Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.
Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*