Patru universități românești, în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume

Patru universități românești, în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume

Doar patru instituții de învățământ superior românești se regăsesc în topul celor mai bune universități din lume, realizat de compania Quacquarelli Symonds, clasament în care România ocupă locul 601 din 700, scrie Mediafax.ro. Cele patru instituţii de învăţământ superior din România prezente în QS World University Rankings sunt Universitatea Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timișoara.

Pe de altă parte, în clasamentele pe 2013 în funcţie de specializări (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucureşti se află în primele 200 din lume la două specializări, limbi moderne şi, respectiv, media şi comunicare.

Topul mondial general este dominat de universităţi din SUA şi Marea Britanie. Astfel, locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universităţile Cambridge  şi Harvard.

Următoarele trei poziţii revin unor instituţii de învăţământ superior din Marea Britanie (UCL, Oxford şi Imperial College din Londra), după care, până la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University şi California Institute of Technology).

QS World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 700 de universităţi din lume şi, potrivit realizatorilor, cel mai popular şi respectat de acest gen.

Clasamentul este alcătuit, începând din 2004, pe baza a patru indicatori cheie: cercetarea academică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*