PERFORMANȚĂ: Elevii români au obţinut o medalie de aur şi una de argint la Olimpiada de Ştiinţe a UE

PERFORMANȚĂ: Elevii români au obţinut o medalie de aur şi una de argint la Olimpiada de Ştiinţe a UE

Elevii români participanţi la a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obţinut o medalie de aur şi o medalie de argint, a anunţat duminică Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cei trei medaliaţi cu aur sunt Ioan Ignat de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Dan Mircea Mirea  de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi Dumitru Călugăru de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin şi Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, au intrat în posesia medaliilor de argint.

Ediţia curentă a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie, şi a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susţin două probe practice la trei discipline – biologie, chimie şi fizică (punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă).

Sursa: http://www.realitatea.net/performan-a-elevii-romani-au-obtinut-o-medalie-de-aur-si-una-de-argint-la-olimpiada-de-stiinte-a-ue_1142679.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*