Peste 50 de studenți străini vor organiza traininguri în limba engleză cu elevii de liceu din România

Peste 50 de studenți străini vor organiza traininguri în limba engleză cu elevii de liceu din România

Peste 50 de studenți din 20 de țări sosesc în România, în această vară, pentru a organiza, timp de șase săptămâni, sesiuni de pregătire cu elevii de liceu din România, în cadrul programului GROW, ediția de vară. Organizat de Școala de Valori și AIESEC, GROW dă startul la înscrieri în perioada 1 mai – 1 iunie 2013, absolvențiilor de liceu ai claselor a X-a și a XI-a.

GROW promovează conceptul de Practice, Learn, Step Up fiind singurul program inovativ de educație non-formală din România construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conținut educațional complementar activității lor școlare.

Sesiunile de pregătire pentru elevii ce urmează ca în septembrie să intre în clasa a XI-a și a XII-a se vor desfășura timp de 6 săptămâni, în perioada iunie – iulie 2013 sub forma a 10 ateliere de lucru interactive susținute în limba engleză de către studenții internaționali, într-un mediu tineresc, dominat de multiculturalitate și diversitate.

Participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor  și o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și în consolidare încrederii în sine prin provocări practice. Vor învăța: tehnici de negociere și argumentare, că este esențial ca  scopul în viață și dorințele pe care le au să se conecteze cu valorile personale, vor învăța despre autenticitate, personal branding și leadership, despre cum să își scrie CV-ul și să își aleagă cariera sau despre cum să adopte și o altă cale, cea a antreprenoriatului.

Ediția de vară se desfășoară în 16 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. Până acum, în program, au participat 7200 de elevi din 205 de licee, pregătiți de 278 studenți internaționali.  Proiectul GROW a fost desemnat în 2012 „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne

Termenul limită de completare a formularului de înscriere este 1 iunie 2013.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*