PLĂTIȚI ca să ÎNVEȚE. Burse de până la 1.500 de lire sterline pentru FIECARE student român înscris

PLĂTIȚI ca să ÎNVEȚE. Burse de până la 1.500 de lire sterline pentru FIECARE student român înscris

Trei târguri educaționale desfășurate în București și Constanța, în cadrul „Săptămânii educaţiei în străinătate” vin în întâmpinarea tinerilor cu oferte extrem de tentante, inclusiv burse garantate la înscrierea la studii universitare sau reduceri consistente la taxele de studiu pentru mastere și MBA.

Cele trei târguri organizate în cadrul proiectului internaţional ‘World Education’, vor strânge laolaltă reprezentanții a peste 60 de universități și licee de elită din Europa, care vor încerca să-și atragă cât mai mulți studenți români.

Admitere într-un sfert de oră

Evenimentul va oferi şi o a doua şansă pentru cei interesaţi să studieze în Marea Britanie, unde în mod oficial sesiunea de aplicaţii s-a încheiat pe 15 ianuarie.

inerii interesați vor putea susține un interviu ad-hoc, de 15 minute, iar cei mai norocoși dintre ei vor primi o scrisoare de ‘admitere condiţionată’ şi vor fi admişi automat, după prezentarea ulterioară a diplomei de bacalaureat sau de licenţă şi rezultatul testului de limbă străină.

“Politicile universităţilor din Marea Britanie sunt neschimbate şi nu sunt afectate de controversele apărute în Anglia cu privire la problema emigrării şi permisele pentru dreptul la muncă pentru cetăţenii români şi bulgari”, dă asigurări Svetlan Danev, coordonatorul proiectului ‘World Education’.

Potrivit acestuia, la sfârşitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenţi, România a rămas în Top 10 state membre UE pentru numărul de studenţi în Marea Britanie şi este de aşteptat ca după sesiunea de admitere de anul acesta cifra lor să fie de peste 5.500.

Burse tentante

Două universităţi din Marea Britanie au anunţat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România. Universitatea din Salford va oferi o bursă socială specială de 1.500 de lire sterline, ce va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare şi câte 1.500 şi 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA.

Universitatea Bradford a anunţat de asemenea burse speciale pentru toţi solicitanţii din România cu diplome notate peste 9,00, care vor primi 3.500 de lire sterline în primul an şi alte 1.000 de lire sterline în anul 2 şi 3, dacă vor păstra performanţele academice. Toţi ceilalţi cetăţeni români vor primi 500 de lire în mod automat în momentul înscrierii.

Totodată, în cadrul evenimentului ‘Săptămâna educaţiei în străinătate’ vizitatorii vor avea ocazia să-şi aleagă cea mai potrivită tabără de limbi străine din peste 300 de propuneri. Vor fi organizate şi seminarii specializate pentru elevi şi părinţi, susţinute chiar în colaborare cu studenţi români care urmează cursuri în străinătate.

Târgurile vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*