Președintele Traian Băsescu a promulgat legea pentru încurajarea consumului de fructe proaspete în școli

Președintele Traian Băsescu a promulgat legea pentru încurajarea consumului de fructe proaspete în școli

Președintele Traian Băsescu a promulgat legea care prevede implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Camera Deputaţilor a aprobat pe 14 mai acest act normativ, extinzând programul şi la nivelul clasei pregătitoare, proiectul fiind adoptat de Senat pe 30 octombrie 2012.

În punctul de vedere al Guvernului se arată că legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 stimulează competitivitatea producătorilor de mere din România şi aduce beneficii în ceea ce privește sănătatea copiilor, scrie Agerpres.

„Începând cu anul şcolar 2012 – 2013, fructele proaspete distribuite elevilor, perioada şi frecvenţa distribuţiei, limita valorii zilnice/elev, precum şi fondurile necesare pentru distribuţia de fructe se stabilesc şi se actualizează anual prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor. Limita valorică cuprinde preţul integral de achiziţie a fructelor proaspete, inclusiv taxa pe valoare adaugată, cheltuielile de transport şi depozitare a acestora, după caz”, se precizează în ordonanţa de urgenţă. 

În expunerea de motive se mai menţionează că implementarea acestui program reprezintă o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare.

De asemenea, derularea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli poate contribui la stimularea competiţiei între producători şi comercianţii de fructe şi la asigurarea unui venit satisfăcător de pe urma activităţilor desfăşurate

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*