Pricopie: Franţa va fi a cincea ţară în care avem cursuri de Limbă, cultură şi civilizaţie românească (Adevărul)

Pricopie: Franţa va fi a cincea ţară în care avem cursuri de Limbă, cultură şi civilizaţie românească (Adevărul)

Franţa va fi a cincea ţară, după Spania, Italia, Belgia şi Olanda, în care vor fi organizate cursuri de Limbă, cultură şi civilizaţie românească pentru elevii de origine română, dar şi pentru ceilalţi şcolari interesaţi. ‘Ar fi o noutate pentru elevii români din Franţa, dar nu şi pentru sistemul naţional de educaţie, întrucât acest curs a fost implementat de Institutul Limbii Române din 2007′, a declarat ministrul Educaţiei sâmbătă, scrie Adevărul.

 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a propus introducerea în învăţământul preuniversitar francez a cursurilor de Limbă, cultură şi civilizaţie românească la întâlnirea de la Paris cu omologul său francez, Vincent Peillon, şi cu Irina Bokova, director general UNESCO.

Remus Pricopie a subliniat în cadrul întâlnirii interesul României de a aprofunda şi dezvolta relaţiile bilaterale în domeniul educaţiei.

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/revista-presei/item/184234-Pricopie-Franta-va-fi-a-cincea-tara-in-care-avem-cursuri-de-Limba-cultura-si-civilizatie-romaneasca-Adevarul.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*