Proiect în dezbatere: Educaţie în natură pentru copiii de la clasa pregătitoare

Proiect în dezbatere: Educaţie în natură pentru copiii de la clasa pregătitoare

Copiii care intră la anul în clasa pregătitoare ar putea învăţa mai mult în mijlocul naturii. Ministerul Educaţiei vrea să înlocuiască lecţiile clasice din şcoală, cu cât mai multe ore de studiu în aer liber sau cu vizite la teatru sau la muzee. Metoda de învăţare a avut succes în ţări precum Suedia, Danemarca şi Norvegia. A scăzut sedentarismul în rândul preşcolarilor şi aceştia s-au integrat mai bine în societate.

Copiii din clasa pregătitoare vor înţelege mai bine lumea din jurul lor dacă învaţă prin observaţie, în natură. Drumeţiile în care pot vedea plantele şi animalele, vizitele la muzeu, jocurile educative în parc, de exemplu, i-ar ajuta să înţeleagă mai uş0r lecţiile din programa şcolară. 

Ministerul Educaţiei vrea ca orele de studiu în aer liber să fie mai numeroase decât cele petrecute în sala de clasă.

Cadrele didactice vor fi instruite special pentru cursurile în afara sălii de clasă. Astfel de lecţii au fost făcute în cadrul Şcolii Altfel în acest an şcolar. Foarte importanţi au fost însă părinţii pentru reuşita proiectului.

Proiectul este deocamdată în dezbatere. Dacă va avea destui susţinători s-ar putea pune în aplicare chiar din anul şcolar următor. Clasa pregătitoare este organizată acum la şcoală, înainte de clasa I.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*