Real Madrid deschide la Bucureşti o şcoală socială de fotbal

Real Madrid deschide la Bucureşti o şcoală socială de fotbal

Şcoala de fotbal doreşte integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon şcolar, cu vârste între 7 şi 15 ani, din două instituţii de învăţământ aflate în sectorul 3.

Fundaţia Real Madrid a inaugurat, marţi, în Bucuresti, o şcoală socială de fotbal, constituită în România în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, Primăria Sectorului 3 şi Fundaţia Vodafone.

Şcoala de fotbal are ca scop integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon şcolar, cu vârste între 7 şi 15 ani, din două instituţii de învăţământ aflate într-o zonă defavorizată a sectorului 3.

Copiii beneficiază gratuit de două antrenamente săptămânal, sub îndrumarea a patru tehnicieni, pe terenul din cadrul Complexului Sportiv Apollo.

„Proiectul s-a născut din nevoia de a sprijini copiii defavorizaţi . Din nefericire încă avem în România copii săraci care nu au posibilităţi, şi unde riscul de neintegrare sociala e major. Din această perspectiva a venit ideea care pentru clubul Real Madrid este un proiect  care functioneaza de ceva vreme, de a face ceva pentru ei.

„Pe deoparte noi suntem parteneri cu Fundaţia Real Madrid , pe de alta parte noi finantam acest proiect. Orice proiect care are ca obiectiv sprijinirea tinerilor aflaţi în dificultate, cu probleme sociale severe şi cu risc de abandon şcolar va avea necondiţionat sprijinul meu.”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Renzo Rossi, coordonatorul tehnic al proiectului

Contribuţia financiară a Primăriei Sectorului 3 în acest proiect este de 194.000 de lei, iar a Fundaţiei Vodafone de 20.000 de lei.

Supervizarea tehnică a proiectului este realizată de Renzo Rossi, fost antrenor la mai multe echipe din Liga I, care se implică voluntar în proiect.

„Fotbalul are o putere de atracţie foarte mare în rândul tinerilor şi de aceea este un instrument de integrare socială. Sportul şi valorile Real Madrid au fost până în prezent transmise unui număr de peste 40.000 de copii din toată lumea, iar proiectele trebuie extinse şi consolidate pentru a ajuta cât mai mulţi copii, tineri şi persoanele cele mai vulnerabile”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Real Madrid, Julio Gonzales.

Fundaţia Real Madrid a deschis până în prezent peste 200 de şcoli de fotbal în 65 de ţări.

La inaugurarea Şcolii Sociale de Fotbal Bucureşti au participat ministrul educaţiei, Remus Pricopie, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, directorul executiv al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor, Călin Pop, reprezentantul Vodafone România, Georgiana Iliescu, directorul executiv al Fundaţiei Real Madrid, Julio Gonzalez, şi coordonatorul tehnic al proiectului, Renzo Rossi.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*