Remus Pricopie: Revitalizarea învăţământului profesional şi tehnic este o prioritate guvernamentală

Remus Pricopie: Revitalizarea învăţământului profesional şi tehnic este o prioritate guvernamentală

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit joi cu şefii inspectoratelor şcolare judeţene, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic din ţară, cu acest prilej subliniind că înscrierea în clasa pregătitoare rămâne obligatorie, cu respectarea dorinţei părinţilor de a-şi încadra copiii fie la grădiniţă, fie la şcoală, dacă sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis AGERPRES, un alt punct important asupra căruia ministrul Remus Pricopie a insistat a fost revitalizarea învăţământului profesional şi tehnic, precizând că acest lucru este o prioritate guvernamentală.

Totodată, demnitarul i-a îndemnat pe inspectori să fie proactivi în materie de parteneriate între şcoli şi agenţi economici.

„Reprezentanţii ministerului au clarificat mai multe aspecte privind înscrierea în învăţământul primar, pregătirea activităţilor de mobilitate a personalului didactic şi pilotarea evaluării naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a”, se arată în comunicat.

Discuţiile din cadrul reuniunii, desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, au mai vizat organizarea logistică a examenelor naţionale din acest an (bacalaureat şi evaluare naţională la clasa a VIII-a) şi inspecţia şcolară.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*