Responsabilitate Ecologica in şcoli

Responsabilitate Ecologica in şcoli

Proiectul Responsabilitate ecologica in scoli continua!

 Clubul de Turism si Ecologie Ecotur organizeaza in perioada decembrie 2012 – mai 2013 a treia editie a proiectului Responsabilitate ecologica în scoli. Prin acesta Clubul Ecotur îsi propune educarea in spirit ecocivic a elevilor din clasele a IV-a, sustinand faptul ca deprinderea unui comportament responsabil fata de mediu trebuie insusit cat mai devreme. Proiectul se adreseaza elevilor de scoala primara deoarece ei sunt adultii de maine, care intr-un viitor nu foarte îndepartat vor lua decizii cheie privind mediul inconjurator..

Cu fiecare editie numarul de scoli, respectiv de elevi, cu care s-a interactionat a crescut exponential. La prima editie din anul 2010, mesajul ecologic a rasunat doar pentru elevii a doua clase, insa anul acesta ne putem mandrii ca un numar de 300 de elevi de clasa a IV-a din 12 scoli din Bucuresti vor învata notiuni despre ecologie si reciclarea creativa.

Prin acest proiect, se va interactiona cu elevii in decursul a trei sectiuni: la prima intalnire copiii vor afla notiuni generale despre ce inseamna responsabilitatea ecologica, apoi vor descoperi importanta reciclarii prin jocuri de rol si discutii pe echipe, ateliere de reciclare creativa cu ajutorul carora elevii vor experimenta invatarea activa prin exemple concrete, iar in a treia zi vor pune în practica cunostintele teoretice dobandite si vor realiza plantari de flori in cadrul scolii și igienizari in zone poluate, situate in afara orasului Bucuresti. Anul acesta membrilor Ecotur li se vor alatura si studenti de la modulul psihopedagogic din cadrul Academiei de Studii Economice, care vor avea astfel posibilitatea sa aplice cunostintele teoretice dobandite la cursuri.

Primele întalniri au avut loc în luna decembrie la Scoala 156, unde membrii Ecotur i-au întampinat cu entuziasm si sfaturi eco pe elevii celor doua clase de a IV-a. Continuand cu aceeasi energie, alte 5 scoli se vor alatura programului in perioada martie – aprilie 2013, urmand ca in lunile aprilie – mai să aiba loc igienizarile și plantarile de flori din curtea scolii.

Unul dintre principalii parteneri ai celei de-a treia editii Responsabilitate ecologica in scoli este  Raiffeisen Comunitati, proiectul numarandu-se printre castigatorii concursului organizat de acestia in perioada august-septembrie 2012.

Citeste mai mult: Responsabilitate Ecologica in şcoli

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*