Rezultate Evaluarea Nationala 2012 Astazi se afizeaza notele finale dupa rezolvarea contestatiilor

Rezultate Evaluarea Nationala 2012 Astazi se afizeaza notele finale dupa rezolvarea contestatiilor
Rezultatele finale de la Evaluarea Nationala 2012 se afiseaza astazi la avizierele scolilor in care absolventii claselor a VIII-a au sustinut examenele si pe unele site-uri ale inspectoratelor scolare judetene. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Stelian Fedorca a anuntat ca au fost depuse peste 12.000 de contestatii la Evaluarea Nationala, dintre care 7.009 la limba si literatura romana.
Evaluarea Nationala 2012
Primele rezultate de la Evaluarea Nationala au fost afisate vineri, pana la ora 14.00. Contestatiile, depuse in aceeasi zi, au fost solutionate sambata si duminica, iar luni sunt afisate rezultatele finale. Repartizarea computerizata in licee va avea loc in 5 iulie.

Pentru sustinerea celor trei examene de la Evaluarea Nationala 2012 (examenele de Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Matematica) au fost inscrisi 190.291 de elevi, iar 6,3% dintre cei care au sustinut probele au contestat notele primite.

La subiectul al II-lea de la proba de Limba romana, elevii au trebuit sa spuna, printre altele, felul propozitiei subordonate (atributiva, predicatica sau subiectiva) din fraza „Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”. Aceasta cerinta a impartit elevii si parintii in doua tabere, unii sustinand ca raspunsul corect este propozitie subiectiva, iar ceilalti, predicativa.

Liviu Pop, care a asigurat interimatul la Ministerul Educatiei, a decis, in 27 iunie, schimbarea baremului probei de limba romana de la evaluarea nationala, astfel incat sa fie punctate ambele raspunsuri („subiectiva” si „predicativa”) care au generat controversa legata de una dintre cerinte. Decizia, au spus reprezentantii ministerului, se fundamenteaza pe mai multe argumente ale specialistilor in limba romana.

In urma deciziei lui Pop, la corectarea lucrarilor ambele raspunsuri in discutie („subiectiva” si „predicativa”) au primit cate sase puncte. Anterior, baremul probei de romana prevedea ca raspunsul corect este „subiectiva”.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12675755-rezultate-evaluarea-nationala-2012-astazi-afizeaza-notele-finale-dupa-rezolvarea-contestatiilor.htm

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*