Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica

Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica

Elevii romani au obtinut sase medalii, dintre care doua de aur, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Matematica, iar la concursul similar de biologie au castigat trei medalii de bronz, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica
La Olimpiada Internationala de Matematica, desfasurata la Mar del Plata (Argentina), in perioada 4 – 16 iulie, elevii romani au cucerit doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz.

Medaliile de aur au fost obtinute de Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, si Radu Bumbacea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, ambii medaliati in numeroase randuri la competitiile regionale si internationale de profil.

Medaliile de argint au intrat in posesia Ioanei Tamas si a colegilor sai Octav Dragoi si Stefan Ivanovici, toti absolventi in acest an ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Medalia de bronz i-a revenit lui Stefan Spataru (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti), potrivit MECTS.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica au participat 548 de concurenti din 100 de tari. In ierarhia neoficiala pe natiuni, Romania a ocupat locul 1 in Europa si locul 10 la nivel mondial.

La Olimpiada Internationala de Biologie, care a avut loc in Singapore, in perioada 8 – 15 iulie, cele trei medalii de bronz ale Romaniei au fost obtinute de Roxana Gabriela Sandu (clasa a XII-a/ Colegiul National „Iulia Hasdeu” din Lugoj, judetul Timis), Victor Serban (clasa a XI-a/ Colegiul National „Gh. Lazar” din Bucuresti – argint la editia precedenta) si Cristian Alexandru Bolundut (clasa a XI-a/Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca). Al patrulea component al lotului, Laura Alexandra Antonaru (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanta), a primit un certificat de merit, conform sursei citate.

La concursul din Singapore au participat 236 de concurenti din 60 de tari.

Sursa: http://www.ziare.com

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*