Se caută soluţii pentru creşterea numărului de ore de sport

Se caută soluţii pentru creşterea numărului de ore de sport

Proiectul de plan-cadru propus de Ministerul Educaţiei prevede, printre altele, două ore de educaţie fizică şi alte două ore de muzică şi mişcare pentru elevii din ciclul primar.

Asociaţiile de părinţii sunt de acord cu propunerea ministerului Educaţiei de a creşte numărul de ore de sport în învăţământul primar.

Profesorii şi responsabilii din minister susţin însă că, deocamdată, nu există infrastructura necesară şi încearcă să găsească soluţii pentru desfăşurarea orelor, aşa cum le-a cerut premierul Victor Ponta.

Aflat în dezbatere până ieri, proiectul de plan-cadru propus de Ministerul Educaţiei prevede, printre altele, două ore de educaţie fizică şi alte două ore de muzică şi mişcare pentru elevii din ciclul primar.

Spaţii pentru orele de sport

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca a declarat, pentru postul nostru de radio, că, în prezent, ministerul caută surse de finanţare şi spaţii pentru desfăşurarea orelor, însă nu se ştie dacă planul poate fi aplicat din toamnă.

„În funcţie de posibilităţi, ele pot fi făcute în clasă, pot fi făcute în curtea şcoli, în sala de sport a şcolii, dacă aceasta există”, a declarat Stelian Fedorca.

Mulţi învăţători, dar şi părinţi susţin că mai multe ore de sport înseamnă mai puţine ore de matematică sau română, de exemplu, iar acest lucru ar fi în defavoarea copiilor.

De altfel, în proiectul Ministerului Educaţiei se află şi alte propuneri comentate de cei implicaţi în sistemul educaţional. Potrivit Mediafax, părinţii contestă, printre altele, că elevii ar urma să studieze o limbă străină abia în clasa a treia, iar istoria şi geografia din a IV-a.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*