Semnalizarea Colecţiilor şi Muzeelor Etnografice Săteşti Particulare din România

Semnalizarea Colecţiilor şi Muzeelor Etnografice Săteşti Particulare din România

Reţeaua Colecţiilor şi Muzeelor Etnografice Săteşti Particulare din România (RECOMESPAR) în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) derulează un proiect de semnalizare turistică a muzeelor şi colecțiilor etnografice particulare din România în perioada 15 aprilie – 15 noiembrie 2012.

Pe teritoriul României există numeroase colecții etnografice particulare adunate cu multă grijă şi sacrificiu de oameni care au simțit necesitatea păstrării moștenirii străbunilor.

Acest proiect urmărește ajutarea colecționarilor în promovarea şi integrarea în circuite turistice care are ca scop atât vizibilitatea din exterior dar mai cu seama creșterea aprecierii din comunitate. Prin aprecierea din exterior, vine şi cea din interior, care este cea mai importantă. Obiectele colecționate ilustrează nivelului culturii şi al civilizației din arealul de colectare. Acest lucru duce inevitabil la aprecierea rădăcinii şi păstrarea identității pentru generațiile viitoare.

În proiect au fost vizate 23 de colecții din 15 judeţe ale ţării care au fost semnalizate cu indicatoare informative.

Acțiunea face parte din proiectul Semnalizarea colecţiilor şi muzeelor etnografice săteşti particulare din România derulat cu fonduri nerambursabile de la AFCN. Proiectul va fi implementat în 13 județe în care se afla aceste colecții răspândite pe întreg teritoriul ţării.

RECOMESPAR – Reţeaua Colecţiilor şi Muzeelor Etnografice Săteşti Particulare din România

RNMR – Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este o reţea instituţională care urmăreşte să sprijine şi să dezvolte viaţa muzeelor, orientându-şi activităţile asupra patrimoniului cultural, turismului cultural şi pregătirii profesionale în sector.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*