SERGIU CELIBIDACHE, omagiat de GOOGLE printr-un logo, la 100 de ani de la naşterea dirijorului

SERGIU CELIBIDACHE, omagiat de GOOGLE printr-un logo, la 100 de ani de la naşterea dirijorului

Google şi-a modificat logoul, joi, pentru a îl omagia pe dirijorul român Sergiu Celibidache, de la a cărui naştere se împlinesc o sută de ani. Astfel, silueta celebrului dirijor român apare suprapusă peste prima literă din cuvântul „Google”, iar celelalte litere sunt prezentate sub forma unor instrumente muzicale folosite în orchestrele de muzică clasică: trombon, tobă, vioară, flaut şi discuri de percuţie.

Sergiu Celibidache, născut în 28 iunie 1912, în oraşul Roman din judeţul Neamţ, a fost dirijor şi compozitor, membru de onoare al Academiei Române.

Sergiu Celibidache şi-a început cariera de dirijor la 33 de ani, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, atunci când l-a înlocuit pe Wilhelm Furtwangler, în anii care au urmat după cel de-al doilea război mondial. În 1979, a devenit dirijorul principal al orchestrei pe care a transformat-o într-unul dintre cele mai bune ansambluri din lume şi de care i-a rămas legat numele: Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat sute de concerte, iar stilul său unic l-a făcut să fie considerat unul dintre cei mai apreciaţi dirijori din toate timpurile.

http://www.mediafax.ro/cultura-media/sergiu-celibidache-omagiat-de-google-printr-un-logo-la-100-de-ani-de-la-nasterea-dirijorului-9790126

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*