SIMULARE BACALAUREAT 2013. Prima probă pentru liceenii din Capitală

SIMULARE BACALAUREAT 2013. Prima probă pentru liceenii din Capitală

SIMULARE BACALAUREAT 2013. Luni a avut loc prima probă, aceea  la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării. Precedenta simulare pentru examenul de BACALAUREAT 2013 s-a desfășurat în perioada 30 ianuarie – 1 februarie.

Cea de-a doua etapă a simulării examenului de bacalaureat a început luni, 22 aprilie, cu proba la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării. În 24 aprilie este programată proba la limba şi literatura română, iar în 26 aprilie la matematică, respectiv istorie, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), citat de Mediafax.ro.

Sălile de examen, supravegheate video

Elevii de clasa a XII-a susțin probele între orele 11.00 şi 14.00, iar elevii vor fi aşezaţi în clase în ordine alfabetică, câte unul în bancă. Sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a XII-a, dar şi elemente recapitulative, din materia studiată începând cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Prezenţa la prima etapă a simulării examenului de bacalaureat din Capitală a fost de 83,9 la sută, probele la limba română şi matematică fiind susţinute de 26.631 de elevi.Rata de promovare a fost 24 la sută la proba de matematică şi 59,09 la sută la cea de limba romană. Note maxime au obţinut 27 de elevi la limba română şi opt la matematică. De asemenea, note între 9 şi 9,99 au avut 721 de elevi la limba română şi 118 la matematică, potrivit ISMB.

Conducerea ISMB preciza că precedenta SIMULARE BACALAUREAT 2013 a urmărit prezenţa, nu rezultatele. Părinții, profesorii și elevii din fiecare liceu au fost cei care au decis împreună atunci dacă notele să fie sau nu trecute în catalog.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*