Sistemul românesc de învăţământ „are nevoie de reformă”

Sistemul românesc de învăţământ „are nevoie de reformă”

Sistemul românesc de învăţământ are nevoie de reformă pentru că nevoile societăţii s-au schimbat – a declarat, luni, pentru Radio România, ministrul Remus Pricopie.

El a precizat că acesta este un proces de lungă durată şi că de acum nu se vor mai face schimbări bruşte în acest sector.

Prin urmare, examenele de la sfârşitul anului şcolar 2013, inclusiv bacalaureatul, rămân aşa cum au fost anunţate.

Într-un interviu acordat redactorului Radio România Actualităţi Cristina Iliescu, ministrul educaţiei a subliniat că guvernul caută soluţii pentru a creşte bugetul alocat educaţiei.

„Au început deja discuţii de principiu, atât la nivelul guvernului, cât şi cu Ministerul de Finanţe, pentru a vedea cum putem să creştem bugetele, să folosim mult mai bine fondurile structurale şi finanţările externe”, a declarat Remus Pricopie.

Reformă a conţinutului manualelor

Federaţiile sindicale aşteaptă de la noua conducere o reformă autentică curiculară, o reformă a conţinuturilor manualelor.

„Ai nevoie de minimum doi ani să concepi manualele şi să începi procedura de tipărire ş.a.m.d. Nu poţi să schimbi toate manualele într-un singur an, trebuie să le schimbi pe cicluri.

„Deci, în varianta cea mai optimistă manualele se schimbă în aproximativ şase ani”, a spus ministrul Remus Pricopie.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*