Soarta clasei pregătitoare, „hotărâtă miercuri”

Soarta clasei pregătitoare, „hotărâtă miercuri”

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că miercuri se va prezenta o decizie clară în privinţa condiţiilor de desfăşurare a clasei pregătitoare.

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, spune că se va decide dacă activitatea clasei pregătitoare se va susţine în şcoli, în grădiniţe sau, în paralel, în ambele structuri.

Decizia se ia după consultarea părţilor interesate, a specificat ministrul educaţiei.

O variantă propusă de părinţi la consultările cu reprezentanţii ministerului educaţiei vizează păstrarea metodei de predare de la clasa pregătitoare obligatorie, cu posibilitatea părinţilor de a alege locul unde să se ţină cursurile, la grădiniţă sau la şcoală, susţine Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

„Am discutat, în ultimile 10 zile, această problemă cu Ministerul Educaţiei de două ori. Majoritatea părinţilor preferă, ca locaţie, să fie în grădiniţă, pentru că aici au mai multe facilităţi. Acolo unde sunt asemenea condiţii în şcoală nu avem nimic împotrivă ca locaţia să fie şcoala. Metodologic, toţi copiii să parcurgă, indiferent de locaţie, aceeaşi programă şcoală şi să beneficieze de cadrele didactice, în egală măsură calificată, şi într-o parte şi într-alta” a mai spus Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Un anunţ clar despre felul în care ar trebui să funcţioneze clasa pregătitoare era aşteptat, fiindcă în curând vor începe înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014.

Părinţii au părerile împărţite

Redactorul România Actualităţi Cristiana Sabău, din Bistriţa, a constatat că părinţii au păreri împarţite.

Unii cred că e mai bine ca activitatea să se desfăşoare la şcoală, iar ceilalţi susţin că ar trebui mutată la grădiniţă.

Cadrele didactice ar vrea şi ele ca lucrurile să funcţioneze ca şi până acum, iar înscrierile au început deja, spune inspectorul pentru Învăţământ Preşcolar, Smaranda Florean.

În ce îi priveşte pe părinţi, cei care au înţeles rolul clasei pregătitoare ştiu ce au de făcut, mai spune inspectorul şcolar Smaranda Florea.

„Am asistat la o discuţie între două profesoare care vor avea copii pentru clasa pregătitoare. Amândouă au spus în următorul fel: se plictiseşte copilul să mai facă încă un an grupa mare, motiv pentru care  am hotărât să meargă la şcoală” a mai spus inspectorul şcolar Smaranda Florea.

În Bistriţa-Năsăud, clase pregătitoare funcţionează în peste 190 de şcoli.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*