Studentii Universitatii din Bucuresti, medaliati cu aur la o competitie internationala

Studentii Universitatii din Bucuresti, medaliati cu aur la o competitie internationala

Studentii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine si ai Facultatii de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti au obtinut trei medalii de aur, doua medalii de argint si trei medalii de bronz la o competitie e organizata la Budapesta, se arata intr-un comunicat al institutiei de invatamant superior.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucuresti a fost formata din sase studente de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Limbi Moderne Aplicate si Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene, – Aura Ionescu (aur), Ana Onofrei (aur), Oana Zidaru (aur), Alina Violeta Popa (argint), Alexandra Badea (bronz), Alexandra Nuta (bronz) – si doua studente de la Facultatea de Administratie si Afaceri – Monica Dobrescu (argint), Marenca Tomi (bronz). Echipa a fost condusa de conf. dr. Diana Ionita si prof. dr. Magdalena Iordache-Platis, care au obtinut, de asemenea, medalii de aur.

In cadrul programului Markstrat, derulat la Budapesta de Dukenet, un consortiu compus din universitati din intreaga Europa, studentii luat parte timp de o saptamana la 11 runde de simulare online pe probleme de marketing in limba engleza, fiind coordonati de catre profesori/instructori din tarile participante.

Au fost testate cunostintele de limba engleza, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing si management, competentele IT, dar si modul de lucru in echipa, viteza si spontaneitatea luarii de decizii sau gasirii de solutii, munca in regim de stres, competenta de autoevaluare si de reactie in situatii limita.

Strategia folosita de catre firma virtuala conceputa de studentii Universitatii din Bucuresti a impresionat juriul in urma rapoartelor intermediare predate la sfarsitul fiecarei runde si a prezentarii finale.

La competitia de anul acesta au participat 76 de studenti si 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Tarile de Jos, Franta si Romania.

Universitatea din Bucuresti a devenit partener cu drepturi egale al consortiului in anul 2008.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*