Universitatea Stanford, record de fonduri adunate în 2012

Universitatea Stanford, record de fonduri adunate în 2012

Universitatea Stanford conduce pentru al 8-lea an la rând în clasamentul făcut de Consiliul pentru sprijin în educaţie, care studiază performanţa în mediul academic.

În SUA Universitatea Stanford a stabilit un record după ce a reuşit să strângă fonduri de peste un miliard de dolari în anul fiscal 2012.

Spre comparaţie, suma reprezintă mai mult de o treime din bugetul alocat educaţiei în România în 2013.

Datele pentru SUA apar într-un raport care mai arată că universităţile şi colegiile americane au adunat, în total, peste 30 de miliarde de dolari anul trecut.

Universitatea Stanford conduce pentru al 8-lea an la rând în clasamentul făcut de Consiliul pentru sprijin în educaţie, o organizaţie non-profit, cu sediul la New York, care studiază de la mijlocul secolului trecut performanţa în mediul academic.

Raportul prezentat miercuri se referă la fondurile strânse din donaţii de instituţiile de învăţământ superior din SUA.

Aceasta este o practică răspândită în rândul universităţilor americane care se luptă pentru donaţii, pentru că astfel îşi asigură în mare măsură veniturile.

Frecvent, clădiri sau laboratoare din cadrul universităţilor poartă numele celor care au sprijinit financiar instituţiile respective.

Pragul de un miliard de dolari a fost depăşit

Acum pentru prima oară o universitate trece pragul de un miliard de dolari.

O performanţă atinsă de cei de la Stanford, prin contribuţiile a aproape 79 de mii de donatori.

Pe locul doi în top este Universitatea Harvard, cu 650 de milioane, iar pe trei Yale, cu aproape 550 de milioane.

Realizatorii clasamentului spun că totalul de 31 de miliarde strânse de universităţile americane în 2012 reprezintă o creştere a fondurilor cu 2% faţă de anul precedent şi că acesta este un semn că industria începe să îşi revină.

Recordul de bani adunaţi într-un an de instituţiile de învăţământ superior din SUA a fost stabilit în 2008, înainte să fie simţite efectele crizei financiare.

Atunci totalul a fost de 31,6 miliarde de dolari.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*