Zilele Muzeului Țăranului 2012

Zilele Muzeului Țăranului 2012

Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Țaranului prăznuiește cu expoziţii, târg de icoane, lansări de carte, filme şi muzici tradiţionale.

Joi, 13 septembrie, se va vernisa o expoziţie-document dedicată operei miniaturistului Picu Pătruţ (1818-1872), călugărit sub numele de Procopie, adevărată „epopee în imagini”, unică în tezaurul artei româneşti. Manuscrisele, dar şi celelalte categorii de obiecte ţărăneşti incluse în expoziţie (costume, mobilier popular, ceramică, izvoade, icoane pe lemn sau sticlă şi ţesături), vor contribui la sugerarea cadrului de viaţă în satul transilvănean al secolului al XIX-lea, în care a trăit şi a creat Picu Pătruţ.

Din 14 până în 16 septembrie, meşteri iconari şi cruceri va vor îndemna să priviti  şi să târguiti icoane, izvoade, pristolnice, pecetare, miniaturi, îngeri ţesuţi, troiţe şi cruci, dar, mai ales, sa le ascultati poveştile despre meşteşugul şi atelierele lor.

În aproape fiecare zi, vom rula filme românești, și, cu siguranță, în fiecare zi, se va gusta din bucate încercate la Clubul Țăranului, iar seara, va veti bucura de concerte în curtea interioară.

Ziua de 16 septembrie este dedicată copiilor, care vor putea participa, începând cu ora 14.00, la spectacole de teatru susținute pe scena din curtea interioară, de trupaTropăiele a Atelierului de creativitate de la Muzeu, de trupa Elementalii și de Ada Milea.

Duminică, 23 septembrie, la sfârşitul Zilelor Muzeului Ţăranului, veti ieşi la iarbă verde, la Hereşti de Giurgiu, la Casa de Piatră Udrişte Năsturel, pentru deschiderea expoziției Piatra și Fierul.

Mai multe detalii, puteti gasi accesand: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/zilelor-muzeului-taranului-2012-ro.html

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*