Ziua porţilor deschise în şcoli. Părinţii şi copiii au mers în vizită la şcoli

Ziua porţilor deschise în şcoli. Părinţii şi copiii au mers în vizită la şcoli

Zeci de părinţi care trebuie să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare au trecut, sâmbătă dimineaţă, pragul unităţilor de învăţământ să vadă clasele special amenajate şi să discute cu învăţătorii. Înscrierile încep săptămâna viitoare şi deja se anunţă tensionate. Ministerul estimează că peste 200.000 de copii se vor înscrie anul acesta în clasa pregătitoare.

Odată aleasă şcoala, începe nebunia înscrierii. În Bucureşti sunt 10.203 copii care la 1 septembrie vor avea 6 ani împliniţi, iar locurile disponibile pentru clasa pregătitoare sunt 11.900. În mod normal, nu ar trebui să existe probleme însă, experienţa de anul trecut ne arată că fiecare părinte va lupta pentru şcoala cea mai bună. Unii sunt chiar dispuşi să-şi mute domiciliul.

Speranţa Farca, psihanalist, doctor în Ştiinţele Educaţiei şi autoarea Ghidului Părinţilor, editat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, a explicat la Ora de ştiri, că şcoala este ceva ce aparţine copilului, este importantă nu pentru ce învaţă acolo, ci pentru că este un spaţiu al copilului, pe care îl gestionează el, în care părintele nu intervine. Dacă părintele gestionează şi acest spaţiu, confisca dreptul copilului de a fi resposabil.

Anul acesta sunt două etape de înscriere. Prima începe marţi, 2 aprilie şi se încheie după trei săptămâni.

 

Potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar pentru 2013-2014, fiecare unitate de învăţământ în care există clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public într-una din zilele din intervalul 30 martie – 7 aprilie, pentru ca părinţii şi copiii să poată vizita spaţiile şi discuta cu cadrele didactice.

ISMB pune la dispoziţie numărul de TelVerde 0800816021, începând cu data de 1 aprilie.

Mai multe informaţii privind înscrierea în învăţământul primar puteţi găsi pe pagina Ministerului Educatiei Nationale

Sursa: http://www.tvrnews.ro/inscrierile-la-scoala-incep-saptamana-viitoare-speranta-farca-scoala-apartine-copilului_28790.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*